Kravlös helg

Hejhallå alla! Lever ni? Det gör jag - åtminstone till största delen. Denna måndag har minst sagt varit seg och har därför krävt extra mycket kaffe, men vad gör det när Starbucks ligger 3 minuter från där vi bor?
 
Helgen har varit bra härlig och väldigt kravlös för en gångs skull vilket har varit skönt. I fredags gjorde vi oss fina och spenderade kvällen och natten med att dansa till liveband nere i centrala Boston (och lyckades på kuppen förstöra mitt paraply eftersom det både ösregnade och blåste). Det är lite speciellt att gå ut här eftersom alla klubbar stänger redan vid 02.00 så när bandet slutade att spela vid 01.30 drog vi hem - man får med andra ord lite mer sömn på natten mot hemma. Inte mig emot. Lördagen gick vi omkring på Newbury Street, drack kaffe, åt en god sallad och spenderade lite för mycket pengar på materiella ting (men ack vilken lycka de där materiella tingen kan ge en). Känner rent spontant att jag inte kommer ha råd att köpa kosmetika hemma längre eftersom jag här har lagt mig till med tanken att "jag lika gärna kan lägga lika mycket pengar som jag brukar lägga hemma" och därmed kan köpa mycket bättre märken än vad jag är van vid. Äsch. Jag klagar inte, det är trevligt att kunna gå in på Sephora och lyxa till det. På kvällen placerade jag min rumpa i sängen och flyttade mig inte två millimeter. Rimligt. I söndags gick vi upp och strosade iväg på brunch vilket var minst sagt härligt och med pannkakor, äggröra och bacon i magen fortsatte dagen lika bra med utforskande av Harvard Square. Det var trevligt. Kravlöst som sagt vilket behövdes. Om jag får sammanfatta helgen med ett ord skulle det nog bli nödvändig. 
 
Idag har vi ordnat med lite som behövde ordnas med, har försökt skriva på rapporten och sedan har jag ansökt om jobb. Fortfarande osäker på om jag vill jobba som undersköterska eller läkarassistent till sommaren men eftersom det börjar bli dags att söka läkarassistent tänker jag att jag gör det och ser vad vi hamnar - om jag har tur kanske jag får något jag verkligen gillar! 
 
Denna vecka hoppas vi på operationer till projektet och så ska vi gå på hockey på onsdag också. Jag blir med andra ord inte bara dyrare i drift vad det gäller smink utan även insatt i det här med sport här borta på andra sidan atlanten. Det är bra, man måste utforska sina gränser.
 
Ta hand om er så hörs vi snart igen!
 
 

Lunchuppdatering

Hej på er. Mitt i allt som händer missade jag totalt att dagen som markerade en månad här sprang förbi. Kul. Läskigt. Tiden går alldeles för fort (som vanligt med andra ord). Vi tänkte på det häromdagen (för att vara helt ärlig har väl samtalsämnet dykt upp några gånger) - men det är vi som är här nu! Det är vi som gör T6, så långt borta det fortfarande känns trots att det är min vardag. Jag minns när det kändes stort att börja T3, då var man plötsligt inte helt ny längre.. Det är ett och ett halv årt sedan. Herregud.
 
Denna måndag spenderar jag på biblioteket. Tog mig inte hit alls förra veckan så kände att det behövdes. Eftersom vi inte har en endaste grej inbokad på hela veckan (hjälp, hur pluggar man ens så fritt?) så har jag satt upp ett mål för mig själv - slutför bakgrunden till uppsatsen. Det känns ändå rimligt, skönt att ha något att sträva mot. Förra veckan fick jag äntligen mina första data till projektet dock! Gick upp 05.30 för att vara ombytta och färdiga till 07.00 på sjukhuset där jag fick träffa patienten och mäta diverse kroppsmått innan vi var med på operation i 4 timmar. Så spännande - och så annorlunda mot Sverige. Det var ett superlitet rum med alldeles för mycket folk i det och jag blev helt ärligt talat inte klok på hierarkin som var. Vår huvudhandledare här är tydligen en riktig big shot och det kändes på hela atmosfären. Men, det var kul. Han verkar väldigt mån om att vi ska trivas, trots att vi sällan ser honom, och det känns skönt. 
 
I lördags åkte vi ut till Cape Cod, en liten halvö som ligger precis söder om Boston. Det var helt fantastiskt, så vacker miljö och det var perfekt väder. Uttrycks bäst med bilder och gårdagen tog vi det lugnt, upplevde mer fantastiska vyer och njöt av att bara ha en dag utan några krav. Förra veckan gjorde vi inte heller sådär överdrivet mycket, fredagen ägnade jag och Gabbi åt att utforsa nya ställen av Boston och tog tunnelbanan till nya jaktmarker. Det var lyckat. 
 
Tills vi hörs igen!
 
 
 
 
 
 

Labor day weekend

Har landat lite såhär på torsdagen efter en intensiv helg av aktiviteter. Vi har haft långledigt pga något som de här i USA kallar för Labor Day vilket innebar att vi utnyttjade tiden till max och köpte ett tredagarskort som lät oss göra ungefär vad vi ville på en massa turistaktiviteter. Medan Amerikanerna njöt av vad de kallar för sista helgen på sommaren (vilket är onödigt, här är fortfarande 25 grader varmt och något annat än korta byxor eller klänning är fortfarande otänkbart) så fortsatte vi turistandet. I lördags åkte vi på valsafari. Eller tja, vi tog en båt ut ungefär en timme utanför Boston och där åkte vi omkring ett tag tills vi hade beskådat både valar på nära håll och stjärfenor på långt håll. Lite lätt illamående åkte vi hemåt och avslutade kvällen med att titta på fyrverkerier, äta klassisk asiatisk take away mat och därefter ha en utekväll på stan som slutade med värkande fötter och alldeles för mycket dansande (som det sig bör med andra ord). Söndagen spenderades med tanke på föregående kvälls aktiviteter med en något lugnare vilket bestod i Museum of Science. Jag insåg efter några timmar där att trots att jag älskar barn så tycker jag inte vidare mycket om dem på museum, de är i vägen och de springer överallt och framförallt är de övertrötta och gråter alldeles för mycket. Skämt åsido. De är jättemysiga - jag förstår dem och trots att jag är glad att vi gick dit var det helt klart ett ställe gjort för barn snarare än vuxna (även om jag fick lära mig lite nytt). 
 
I måndags steg vi sedan upp tidigt och bilade iväg två timmar inåt landet till en stad vid namn Springfield (för att vara mer korrekt även lite utanför denna men ändå) och sprang omkring hela dagen på Six Flags (vilket är en nöjespark med 90% bergochdalbanor). Det var roligt. Och intensivt. Jag har nog aldrig åkt så många olika bergochdalbanor på en och samma dag och varje gång jag hade överlevt en (och tackade gud för att inget hade hänt) så var det bara att förbereda sig för nästa. Det var väldigt roligt och också väldigt uttröttande. Vi åkte hem på kvällen, fyllda av skräpmat men också lite nöjdare än vad vi var på morgonen.
 
För att sammanfatta långhelgen i en mening; intensiv, tröttsam men också fylld av nya upplevelser.
 
Senaste dagarna har vi sprungit på möten och äntligen börjat få lite mer koll på projekten. Datorerna är äntligen färdigkrypterade, vi har fått mer information om kommande veckor och på onsdag ska vi för första gången få vara med på operation! Det känns så spännande men också väldigt läskigt. Jag återkommer med mer information när jag har upplevt det och fått smälta att vi faktiskt ska få göra ett riktigt riktigt spännande projekt som kan bidra till något!
 
På SixFlags - tänk att jag får spendera så mycket tid med dessa människor!
 
Visa fler inlägg