!!!

Jag klarade den förbannade stadietentan; och jag är så himla glad! Det har verkligen varit som en stor tung sten på axlarna, osäkerheten om framtid och studier och vad som ska komma härnäst - men nu är den avklarad, den andra stora flaskhalsen som jag var så osäker och rädd inför! Som vanligt blir det alltid ett rejält adrenalinpåslag. Tittade på telefonen först vid lunchtid och hade då, som sig bör och som det brukar bli, flertalet notiser om att tentaresultatet var uppe. Jag var förvånad, inställd på att det skulle komma senare eftersom det var så många som skrev. Insåg ganska snabbt att jag behövde kolla, jag klarade inte av att vänta i fyra timmar innan passet var över så jag kikade och där stod det äntligen; ett G! Adrenalinstinn och skakig trodde väl personalrummet att jag hade råkat ut för någpt mycket värre men det är svårt att dölja glädjen när oron varit så stor.

Med det tar jag tre dagars ledigt och firar midsommar. På söndag är det Coldplay för fjärde gången - just idag är livet rätt bra. 

Första dagarna på sommarlovet

Lite mer än en vecka har gått sedan sista tentan. Nervositeten är fortfarande fruktansvärd, som jag hoppas att tentan har gått vägen - men det får vi väl se så småningom. Tålamod osv osv. Jag har åtminstone haft fem arbetspass på akutmottagningen och AVA (akutvårdsavdelningen) - visserligen har jag bara gått bredvid men det är tacksamt att vi får en ordentlig uppföljning, det är mycket som ska kunnas och komma ihåg. Idag har jag mitt sjätte pass; denna gången på medicindisk - det känns bra. Det kommer att bli en givande sommar även om jag behöver ledighet (vilket jag alltid pratar om). Det är nog dags att ta tag i den där ledigheten och faktiskt göra något åt den snart.. 

Annars njuter jag av sommaren, av värmen och av att ha lite annat i huvudet än skola. Egentligen är väl skillnaden rätt liten nu när man vistas på sjukhus mest hela tiden, det är ju arbetsuppgifterna som är annorlunda - och kanske lite mer ansvar i och med att jag kommer jobba själv, men ändå. Jag trivs med patienterna och med att vara i vården - även om tröttheten är stor - och det är väl det absolut viktigaste. 
 
Jag hoppas att ni njuter också, av ledighet, jobb, sommar eller resor. Vad ni än har för er. 

Long time no see

Hej! 

Som vanligt kommer det perioder där uppdateringen är mindre än bra. Men återigen; så måste det få vara. 

Vad har hänt sedan sist? Jo, sista fyra veckornas placering slutfördes med radiologi och infektion (där den senare var fantastiskt rolig och den tidigare bjöd på lite paus i vardagen och ett beslut om att radiologi nog inte är något för mig). Jag har haft ännu en tentaperiod som denna gång var lika intensiv som vanligt och där tentorna kan ha gått hur som, vi håller tummarna för det absolut bästa. Som vanligt sådant man hade koll på och sådant man inte hade koll på, oavsett stundar nu åtminstone två veckors ledigt innan nya tag behöver tas.

Gårdagen spenderades på den sjukhusgemensamma intron för nyanställda på sjukhuset i Kalmar och sedan pizzakväll med personalen på akuten (eller åtminstone delar av den). Om en timme ungefär beger jag mig iväg för första introduktionspasset - så extremt nervös men det kommer nog att gå bra. Det ska bli kul även om kroppen skulle behöva åtminstone en veckas ledighet, men det blir det nästa vecka då det bara stundar tre pass. 
 
Oavsett vad - nu är det äntligen sommar och första klinterminen är avklarad. Nu är det fyra terminer kvar, fyra! Det känns så overkligt att säga det. Över 200 högskolepoäng inrapporterade och en medvetenhet om att nästa sommar kan det eventuellt vänta underläkarvikariat. Skrämmande, spännande och återigen med en känsla av "herregud vad tiden går". Snart väljer vi väl specialitet. 


Visa fler inlägg