Andra veckan

Över en vecka har gått här i Boston men det känns snarare som en månad. Så mycket nya intryck att hjärnan känns fullkomligt överfylld av minnen - men det är på ett positivt sätt. Idag börjar terminen "på riktigt" hemma i Sverige och därmed anmälde vi oss på Studentportalen för både kurs och termin. Sista gången vi kursanmäler oss - nu väntar 180 högskolepoäng av avancerad nivå, "bara" en kandidat kvar som jag uttryckte mig igår kväll. Tiden går så fort. T6 har alltid känts så oerhört långt borta - nu är det vår tur och de som en gång tog emot oss när vi började termin 1 ja de har sin första klintermin med placeringar och allt vad det innebär. Märkligt. 
 
Helgen har varit fylld av aktiviteter. I fredags bestämde vi oss för att gå ut och dansa och hittade ett litet ställe som var fyllt av folk och som spelade allt från härliga gamla 90-talslåtar till suspekt hiphop. Lördagen gick vi upp och spenderade med att gå sträckan som kallas för "Freedom Trail" - den tar en runt olika historiska byggnader och monument runt om i staden och trötta i kropparna (efter 20 km promenad i 30 graders värme) avslutade vi kvällen med att äta ute. Söndagen ägnade vi åt lite olika saker - själv handlade jag och gick därefter en sträcka själv på 10 km och utforskade staden (samt höll på att tvinga av några cyklister från vägen eftersom jag råkat hamna på en sträcka där det inte var särskilt många som gick och jag råkade gå på fel sida). Slutligen gick vi på pubquiz och gick in med gott mod men efter 1,5 timme och i stort sett alla fel (så kan det gå när quizet enbart handlar om Amerikansk historia, geografi och politik) så har jag aldrig känt mig mer intellektuellt förödmjukad. Strunt samma - sällskapet var trevligt och drinkarna goda och det är allt som behövs för en bra kväll. 
 
Idag ska vi försöka läsa artiklar. Det går sådär. Behöver nog fokusera om lite och kanske gå och sätta mig på något bibliotek. Veckan ska vi i stort sett enbart ägna åt att läsa in oss och jag har alltid varit lite dålig på att fokusera när jag har en oändligt stor mängd jag kan läsa men egentligen inget jag "måste" läsa. Det låter kanske lite luddigt men våra handledare vill alltså att vi ska sätta oss in i ämnet så gott vi kan med en massa litteratur och artiklar de gett oss men också bett oss att bara läsa det som är relevant. Det är svårt det där, jag gör så gott jag kan. Oavsett känns mitt ämne spännande - jag ska fokusera på diametern på en nerv som heter Recurrens. Hypotesen lyder att denna troligtvis är bredare på större personer (jag ska därmed också mäta kroppsmått) och att den därmed skulle vara av mindre risk för skada (man tror att sträckning av nerven kan leda till ischemi vilket ger skada vilket i sin tur kan ge paralys som då påverkar talet eftersom RLN går in och innerverar muskler i Larynx) desto bredare den är. 

Imorgon väntar baseball. Jag återkommer med uppdatering. Så länge kommer ett axplock av bilder tagna den senaste veckan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk att vi faktiskt är här!
 
 

Första dagarna i Boston

Första dagarna här i Boston har passerat och jag skulle kunna påstå att vi har börjat hitta en vardag men det är nog inte riktigt sant. Det kommer nog att dröja ett tag innan jag kan smälta att vi faktiskt ska bo här allihopa, jag och mina roomies!
 
Men det är bra. Det är jättebra. Visserligen var vårt flyg försenat med ungefär 12 timmar så vi anlände tidigt i fredags morse och var trötta som få men vi ägnade dagen åt att handla middag, återhämta oss och utforska närområdet. I lördags gick vi på stadstur och gick 1,5 mil under dagen och tittade på Boston och söndagen gick åt till att utforska änna mer i närområdet. Idag, måndag, har jag haft min första dag på sjukhuset som jag ska spendera min tid på. Jag vet egentligen inte om jag är så mycket klokare på vad jag ska göra denna terminen men låt oss säga att det involverar en nerv, diametern på denna och förhållandet av dessa till patientens kroppsmått. Det blir nog bra. Om jag har förstått det rätt ska jag spendera några timmar på operation (!!) och resten av tiden ägna mig åt att läsa och skriva rapporten. Det ordnar sig nog, även om det kanske inte riktigt känns så just nu. 
 
Men jag trivs här. Det känns fortfarande surrealistiskt att vi faktiskt är här. I Boston! Vår lägenhet är placerad mitt mellan Harvard University och MIT och det innebär att området är ganska innovativt och med mycket framtidsanda. Det passar oss. 
 
Med det sagt bjuder jag på lite bilder så hörs vi snart igen (och skapar därmed en ny kategori). 
 
ID-bricka och passerkort, känns ändå stort på något sätt - och med Cambridge (området vi bor i) i bakgrunden. 
Nattvy över Downton Boston (dvs taget från det området som vi bor i). 
 

Resfeber

Herregud. En hel sommar har gått och jag funderar på vad som har hänt. Jobb, jobb och mera jobb är väl svaret på den frågan (och en hel del roligt däremellan som sagt, såsom Coldplay och middagar med vänner). Men nu är sommaren 2016 snart över. Inatt jobbar jag mitt sista pass på Ortopedavdelning 16 och därmed säger jag tack och hej för en fantastiskt givande sommar med många nya erfarenheter på Länssjukhuset i Kalmar. Detta innebär också att jag säger hej USA och hej en termin i Boston!
 
På torsdag (med andra ord i övermorgon, hur nu det gick till) åker jag hemifrån runt 09.15 för att hinna med ett tåg som lämnar Kalmar C vid 09.55. Därefter byter jag till Snabbtåget från Stockholm vid Alvesta Station och möter upp vännerna där och hoppar så småningom av vid Kastrup där Norwegian ska ta oss till Boston med flyget som går kl. 17.00. Nervös? Ja minst sagt. 
 
Sedan ska jag leva i Boston-tid (-5 GMT) i några månader. Kul. Spännande. Läskigt. Jag ser fram mot nya äventyr, och helt ärligt är jag ju inte själv - jag har en massa vänner med mig. 
 
Sist jag var i Boston var i juli 2009. Nyss fyllda 15 år och med pappa och mamma där. Inte hade väl jag i min vildaste fantasi kunnat ana vad jag skulle få vara med om 7 år senare. Nästa gång vi hörs är jag nog där. Jag har planer på att vlogga i höst istället för att blogga, mest för min egen skull. 
 
 
 
Sist jag var i Boston tog jag den här bilden från vårt hotellrum. Downtown Boston, snart ska jag få vara där och uppleva storstadsliv på riktigt!
Visa fler inlägg