Sommardagar.

Herregud vad dagarna rinner iväg. Plötsligt har mer än halva juni sprungit förbi och jag har hunnit med en massa olika aktiviteter som jag inte har hunnit rapportera om här.

Men vad som kanske känns allra bäst är beskedet som kom i torsdags. Jag är godkänd på min tenta och det känns helt fantastiskt! Jag var övertygad om att jag skulle misslyckas på grund av allting som har hänt under terminens gång men jag klarade mig, med nöd och näppe, och kan nu se fram mot en sommar utan tentaplugg och med fria eftermiddagar och helger. 

Förutom detta har jag även hunnit med att jobba en vecka på mitt jobb vilket är ovanligt roligt. Jag sitter i reception på en läkarmottagning och har ansvar för att patienter skrivs in i systemet, svarar i telefon och tar hand om övrigt som behöver göras. Det är givande att få jobba i en miljö där jag har möjlighet att få lära mig nya termer och vad saker och ting innebär - det gör mycket för förståelsen. 

Igår firade jag dessutom midsommar med vänner och vi genomförde årets första dopp vid midnatt, åt jordgubbar och sjöng. Såsom sig bör på midsommar med andra ord. Och så har jag hunnit besöka Göteborg två gånger inom loppet av en vecka där jag bland annat utsatte mig för Helix och Uppswinget. Helix var helt underbar men när Uppswinget drog igång kändes det som att jag inte skulle överleva. Enligt uppgifter från kompisar som inte kunde hålla sig för skratt då vi (äntligen) stannat hade jag vrålat konstant hela tiden. Personligen kommer jag knappt ihåg någonting, stabilt där. Men jag tog åtminstone modet till mig och åkte den.
 
Annars får ni nog leva med att uppdateringen under sommaren kommer att bli något lägre än under terminerna. Det blir lätt så när det händer mycket. Dessutom finns det inte så överdrivet mycket att berätta om så ni får hålla till godo och så skriver jag ett inlägg då jag återigen har något att berätta. 

Kalas för en tjugoåring.

Blev igår inbjuden till vad som påstods vara en inflyttningsfest. Jag dök upp innanför dörren - ser min kompis katten och hinner ungefär utbrista "Heej ka..." innan jag blir överfallen med en massa grattis och serpentiner. En månad efter min tjugoårsdag fick jag nämligen en överraskningsfest och om jag blev grundlurad? Oh ja. Jag misstänkte ingenting men blev väldigt väldigt glad. Det där är andra överraskningsfesten inom loppet av tre månader och som en viss Emil uttryckte det "det är farligt att fylla år i dessa kretsar".
 
Jag tackar och bockar för den festen - det var helt fantastiskt och väldigt väldigt roligt. Om inte annat så för sällskapet som jag saknat något enormt de senaste månaderna.
 
Förutom det så inhandlade jag igår, äntligen, en ny dator. Efter blåskärm och suspekt rök som kommit ur min före detta, nu pensionerade, dator blev det en ny Macbook Pro för skatteåterbäringen. Om jag är nöjd? Oh ja. Den är så fin. Dessutom tror jag att den kommer fungera utmärkt under nästa termins föreläsningar. 
 
Imorgon åker vi till Liseberg vilket ska bli jätteroligt! Har inte varit där för att "åka själv" på ett tag så det kommer nog uppskattas. Dessutom ska vi testa nya Helix - livrädd som jag är kommer jag nog åka den med skräckblandad förtjusning.

Sommarlov!

Åh, äntligen är vi helt lediga! Två tentor är gjorda och överlag så kändes det helt okej. Nu får tiden utvisa om jag är godkänd eller inte och fram tills midsommar kommer jag därför att lägga all oro åt sidan och njuta av faktumet att jag inte har någonting att göra. 
 
Igår firade vi med tentafest/häng i Trädgårdsföreningen och trots lite duggande regn så var stämningen på topp och alla glada. Vi klarade av T1 och blickar nu fram mot T2. Inte längre helt nya men fortfarande ganska små - men med det tempo som den här terminen har hållit kan jag nog räkna med att det kommer ta ett ögonblick innan jag befinner mig på något sjukhus för AT-tjänstgöring. 
 
Idag är det Sommar-X och imorgon beger jag mig troligtvis hem mot Kalmar. Mot en sommar med gamla vänner och gamla vanor men också mot en sommar med nya erfarenheter och nya upplevelser. 
Visa fler inlägg