London!

Åh, nu är det äntligen äntligen bokat! Den 10 januari klockan 06:35, dvs dagen efter den praktiska tentan, flyger jag, Gabbi och Elina till London! Där ska vi bo på hotell i tre nätter, dricka öl och se på musikal. Som jag längtar! Det är nog det enda som kommer att ta mig igenom tenta-p; vetskapen om att jag får åka utomlands med fina vänner.
 
Annars är jag så trött just nu. Huvudet hänger och ögonen vill inte riktigt vara med. Funderar på hur jag ska orka ta mig igenom morgondagen samt den vecka som väntar efter det. Men det löser sig nog. Finbesök får jag också av fin vän som kommer och hälsar på. Det finns julmarknad på förslag på söndag i Gamla Linköping.. Det kan nog vara mer än mysigt.
 
Imorgon vankas årets Herr- och Damsittning. Det ska bli spännande och roligt; även om det har varit mycket förberedelser. Dessutom hade jag min första visning igår av preparaten. Dissektionsgrupp 1 hade dissekerat övre arm och bröst och jag som trodde att jag skulle klara det galant blev lite yr. Det var oerhört intressant men jag blev också illa berörd.. Det kändes så makabert på något vis även om det är få sätt som är så givande rent kunskapsmässigt. 
 
Hur som väntar min egen dissektion nästa vecka och då blir det ben. Imorgon har jag dessutom ännu en visning; denna gång av underarmen. Det blir förhoppningsvis lite enklare än vad första gången var. 

Vilken helg!

Herregud. Jag är helt slut. Äntligen är det söndag; och som jag har längtat! De senaste dagarna har verkligen varit fyllda av upplevelser. 4-verkeriet ställde som sagt till med festhelg och efter torsdagens nattjobb på kravallen som hölls så steg jag upp efter tre timmars sömn och lyssnade på en föreläsning om nerver. Trots trötta ögon och en hel del gäspningar så var det intressant. Neuro-temat är så markant mycket "bättre" (mer strukturerat, bättre föreläsare och något lättare att smälta) än det föregående immuntemat och jag börjar så sakteliga känna studielust igen. 
 
Efter en härlig tackfest anordnad av ettan i fredags begav vi oss till Kårallen igår för att tävla i Schlaget; och vi vann! Det hade nog ingen av oss trott även om vi hoppades som bara den. Glada firade vi sedan med finsittning och eftersläpp även om det för min egen del blev en relativt tidig hemgång då tröttheten slog till i fullo runt ett-snåret. Jag njöt verkligen av att inte behöva ställa klockan imorse!
 
Dagen har jag sedan spenderat med att göra allt det där jag faktiskt inte har hunnit göra under de senaste två veckorna. Jag har städat, handlat och ätit mat. Samt prokrastinerat som bara den - men nu är det dags att öppna böckerna. Äntligen känner jag mig lite på banan igen. 
 
Är så glad för alla minnen jag får dela med dessa; fina Medsex 14/15!

Schlaget 2014!

Så drar Schlaget-helgen igång imorgon och jag börjar så sakteliga se att det kanske finns en söndag där någonstans långt in i framtiden. Missförstå mig inte; de här kommande tre dagarna ska bli extremt roliga men jag längtar efter den stunden jag kan få spendera en timme själv och hinna laga mat. Och städa. Och handla. Hemköp i Ryd stänger klockan 21.00 och inte en enda dag sedan jag kom hem igen efter helgen har jag landat på mitt rum innan 23; vilket ställer till problem eftersom jag inte kan handla (eller städa och äta för den delen). Tack och lov har jag vänliga vänner som agerar personliga assistenter och ställer upp med frukosthandling så jag åtminstone kan få något i magen på morgonen. 
 
Min älskade cykel fick dessutom punktering häromdagen vilket vållade ännu större problem. Jag hade helt enkelt inte längre bara extremt ont om tid utan dessutom ingen cykel att transportera mig på. Ett problem som blir rätt stort eftersom det tar en timme att gå från Ryd, något jag fick prova på imorse då jag helt sonika tog min cykel och gick. Promenaden var visserligen skön och det hjälpte att ha med sig cykeln och med hundögon gå in till cykelhandlaren och se lätt uppjagad och stressad ut eftersom jag vid klockan fyra glatt spatserade ut därifrån med en cykel som tog mig både till Berga och hem under kvällen. 
 
Imorgon ska jag däremot få erfara något nytt; nämligen att jobba en natt på Kårallen. 4-verkeriet ställer som sagt till med storhelg och Schlaget och det innebär jobb imorgon samt tävling på lördag. Det ska bli lärorikt att se hur en kväll på Kårallen går till med tanke på framtida Festivallen-planer men även roligt! Det låter kanske visserligen inte vidare kul att jobba men det är det. Det är för en god sak och det ger så mycket tillbaka. Den enda nackdelen är dock de tre timmar jag kommer att sova mellan jobbet slutar och föreläsningen börjar på fredag förmiddag.  
 
På fredag vankas det sedan tackfest som finaste Ettan håller i och det ska bli roligt! Full-moon party står på schemat och det ska bli intressant att spendera en kväll i shorts och linne mitt ute i skogen i ett mörkt november-Linköping. Vi får se var det hela tar vägen med andra ord - kallt är väl något man kan misstänka redan nu men jag misstänker att det hela kommer sluta i en hel del roliga minnen. 
 
Så mycket som händer just nu och med så lite tid. Men jag är tacksam; tacksam över allt det som jag får uppleva och vara med om! Förhoppningsvis syns vi någonstans på andra sidan och det med åtminstone något av förståndet i behåll. Tills dess får ni njuta av att det snart är jul!
Visa fler inlägg