Goldfeversittning.

Vilket antklimax det blev igår. Förutom att ha sprungit omkring på Clinicum på dagen var jag även på Goldfeversittningen på kvällen - och den avbröts abrupt av att brandlarmet gick. Så där stod vi, ute i kylan, och försökte underhålla oss med sång och småprat innan vi efter kanske en halvtimme fick gå in igen. Förutom detta avbrott i sittningen var det trevligt - fullt ös och sånger än hit och än dit.
 
Efter sittningen begav vi oss till min korridor för mellanfest - vilket var jättetrevligt. Och med jättemycket folk. Plockade burkar som bara den imorse - men så blir det när både jag och korridorskompisen drog med oss folk. Kvällen avslutades sedan på Kårallen med ett bra live-band som körde allt från The Ark till Coldplay. Jag njöt som bara den av faktumet att alla låtar var bra - förutom möjligtvis den allra sista (vilket förstås var tråkigt, men så kan det vara) och dansade sedan loss sista timmen till gamka 70-talslåtar. Sammanfattningsvis var det en väldigt bra kväll.
 
Idag vankas det gyckelövning inför måndagens tackfest och det kommer nog bli riktigt, riktigt bra. 

Bakslag.

Tog sovmorgon imorse och vaknade någon gång runt nio av ett en något suspekt lukt letade sig in i mitt rum. Killen i rummet bredvid har nämligen en tendens att dränka sig själv i någon form av parfym - såpass mycket att jag vaknar av doften. Funderar på hur man lyckas göra det och förundras över hur olika åtta människor som delar kök kan vara. Jag gillar min korridor men längtar trots detta efter en tid i mitt liv då jag får ha ett eget kök och slipper vakna av andras parfymdofter. 
 
När jag så vaknat till liv började jag min morgon med att titta på telefonen och ligga kvar och dra mig en stund i sängen innan jag gick in på en annan läkarblogg här från Linköping och läste att det snöade ute. Snöade tänkte jag och tänkte att det kan det väl inte göra - det var ju varmt så sent som igår. Jag gick med andra ord upp och drog upp persiennen och hej snöstorm. Fick en smärre chock och var extremt glad över faktumet att jag idag hade bestämt mig för att inte sitta på HUB. 
 
Jag skulle kunna säga att jag var förvånad över att snön kom tillbaka (de senaste dagarna har jag sett folk i både shorts och t-shirt - för att inte nämna alla de människor som grillat) men det är jag inte. Dels för att det enda jag kan tänka är "april-väder" och för det andra för att jag fortfarande tror att jag bara gått här i ett par tre veckor och att det därmed skulle vara början av februari. 
 
Så idag har jag därför varit hemma, städat, handlat (jag hittade påskmust på hemköp och syndade det första jag gjorde) och därefter läst på om menstruationscykeln vilket är ganska så väldigt mycket roligare än gårdagens ämne om apoptos. 
 
Men nu ska jag ta mig ett glas påskmust och återgå till Boron - the sweet life as a medstudent.

Att ett år kan gå så fort.

Idag är det nästan exakt ett år sedan min före detta gymnasieklass lämnade Kalmar för att bege sig till Island. Det slog mig när jag alldeles nyss såg att årets naturtreor idag är på väg dit, att ett år kan gå så fort. Resan till Island var helt fantastisk - och jag visste att jag hade ett par månader framför mig fyllda med resor, student och bal - men vad jag inte visste var att jag under bara det nästkommande året skulle hinna med så oerhört mycket. Jag har fått göra en resa utan dess like - och jag har kommit in på mitt förstahandsval. Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan? 
 
Det är rätt otroligt det där.. Hur mycket saker kan ändras på bara ett års tid. Var kommer jag att befinna mig om exakt ett år? Vem kommer jag att vara då? 
 
Därför tänker jag att jag vill skicka med alla er som nervöst sitter där och väntar på att få komma in på den utbildning ni drömmer om - det kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Jag var övertygad om att det inte skulle göra det men nu sitter jag här och försöker förstå mig på all den engelska kurslitteraturen - och det är så roligt! 
 
Därför bjuder jag nu på en bild från Island - detta fantastiska land som jag någon gång ska försöka återvända till!
 
 
Visa fler inlägg