sådant där nödvändigt.

Har nu ringt alla viktiga samtal och kan därmed bocka av:
- Försäkring
- El (Herregud - att jag inte gjort detta tidigare, vad skulle jag göra utan el? - troligtvis hoppa upp och ned och förbanna mig själv sådär sjutusen gånger + eventuellt göra upp en eldstad mitt i lägenheten. Typiskt mindre bra idé.)
- Bredband (Snäppet värre än elen - här hade jag gått i ide om det inte funnits på plats vid inflytt)
- Skatteverket (Bra sak att fixa sådär)
Därmed är i stort sett det allra mesta färdigt för inflytt. Känns helknäppt. 
 
Nu beger jag mig iväg på strimma på vårdcentralen - idag blir det inte samtal för min del, rätt skönt det med ibland. 

En vecka

Inleder så min sista vecka som residens i Ryd. Lite sorgligt är det allt - filosoferade över detta när jag gick hem från bussen idag och tänkte att "nu var den här epoken över". Så mycket stunder det här korridorsrummet har innehållet - mitt liv är verkligen inte detsamma som det var när jag för första gången satte min fot här den där måndagen i februari förra året. 
 
Har spenderat helgen hemma hos min mamma i Kalmar. Mysigt värre. Fick mat och kärlek - vad mer kan man önska sig? Dessutom fick jag klappa på den nya lilla katten, eller åtminstone så mycket som han tillät. Mellan lördag och söndag sov jag så 14 timmar vilket är en bedrift som jag inte har lyckats med på länge, att jag är trött är nog en underdrift, och så spenderades söndagen med att tömma kontot på 1800:- på IKEA. Ett nytt fint köksbord är nu mitt och hela inredningen i lägenheten kommer att gå i 40-/50-tals anda. Som jag längtar!! Bilder utlovas eventuellt. 
 
Och mer då? Mer spontanköpte jag ett par jeans idag. Jag kan försöka hävda att jag behövde dessa men ska jag vara ärlig är det mest material lycka. Jag är åtminstone nöjd, och känner mig lite snyggare. Det behövs ibland det med.

springande dagar.

Födelsedagsfirande, tisdagsmöte, open mic, seminariestuderande, trötthet, basgruppsstuderande, inspelning av material till Medsex och omtentaarg har varit ord och/eller händelser som varit än så länge denna vecka. Och de kommande dagarna fylls det på med mer; SjukHUsfest med vänner, ledig helg, lunch hos faster&farbror, Öland och kvalitetstid med mamma min. En bra och intensiv vecka med andra ord (eller ja, om vi bortser från det förbannade tentaresultatet som kom. 27 icke godkända och 10 godkända, ni kan ju själva gissa er till vilken kategori jag tillhörde). 
 
Är dock glad och lycklig över faktumet att jag äntligen har kommit in i basgruppspluggandet igen. Känner att jag kommer någorlunda pålåst och att jag har koll på vad jag pratar om - att jag kan bidra till diskussionen trots allt. Det är en främmande känsla om något - och det ger mig hopp om framtida tentor. Idag diskuterade vi p53. P53 är, för er som inte vet, ett protein som i många fall är aktivt i att förhindra uppkomsten av tumörer. 
 
Och mer? Ja mer så flyger mitt Medsex år fram. Är lite ledsen över hur fort det går - det är snart dags för information för nästa års grupp och klaffarna ska så småningom lämna axlarna och vila på någon annans. Det blir nog bra det med - bra och förvirrande. Vi har ju dock fortfarande något av det bästa kvar - som jag längtar!
 
Njut av våren som är på väg in nu - det förtjänar vi alla efter en kall och mörk vinter.
Visa fler inlägg