Att komma igång.

På något sätt känns det som att vardagen ändå är på väg att dra igång nu. Idag har jag ingenting schemalagt så studerar inför morgondagens basgruppsträff. Har bland annat ägnat mig åt att läsa in mig på Alkohol, narkotika och tobak och dess påverkan på unga samt hur statistiken för 2013 har sett ut. Ska även läsa igenom lite lagar - och så hoppas jag att det ska räcka. Det är lite svårt att veta hur mycket jag ska läsa eller göra men har fått ner lite text på ett A4 och hoppas på att det ska hjälpa.
 
ÄoPoP i tisdags var jättetrevligt även om jag mådde relativt dålig pga bihålor som kändes som om någon hade stoppat i sockervadd. Det gycklades, skrattades, sjöng och åts självklart ärtsoppa och pannkakor. Trevligt, trevligt. Det var som sagt tillsammans med SSK så det var roligt att få göra något gemensamt. Vi tog dock bussen hem vid 11 från Ryd vilket var oerhört skönt eftersom vi alla skulle infinna oss för föreläsningar nästkommande dag. 

Igår hade vi som sagt föreläsningar varav en av fyra var bra, två av fyra givande och tre av fyra nödvändiga. Tyvärr fick jag ett sådant hostanfall i en av de viktiga föreläsningarna att jag helt enkelt fick gå ut därifrån. Under lunchen hade vi även stött på delar av fadderiet som skällde lite på mig då jag inte hade på mig någon mössa. Till mitt försvar var det första gången jag glömde den.. 

På kvällen var det så dags för myssittning och vi iklädde oss alla pyjamas eller annan mysklädnad. Det var oerhört trevligt och vi satt alla i Cellskapet och åt pastasallad och drack varm choklad. Reflex (sjukgymnasternas festeri) gycklade för oss.

Nu: Läsa in lagen om vård av unga och sedan gå och inhandla mat samt laga lite matlådor inför de sista dagarna som jag ska bo här. Ikväll är det GF (Gammelfadder) dag! Jag vet inte riktigt hur jag ska göra ännu MEN har ju varit med på allt hittils så det skulle ju vara kul.. Puss!

Skytte-C och basgrupp 5C.

Igår inleddes eftermiddag med information i storgrupp samt indelning av basgrupp där jag, tillsammans med två andra LÄK, 3 SSK, 1 sjukgymnast och 1 arbetsterapeut hamnade i basgrupp 5C. Efter att vi disskuterat och pratat vidare väntade jag en timme i Cellskapet där jag bland annat förberedde "Brevet till mig själv" som ska ligga som material i senare del av kursen.
 
17.15 traskade jag, samt några ur min nollegrupp iväg till en pizzeria och åt middag och skrev färdigt vårt gyckel samt övade på detta och vid 18.45 var det dags att bege sig iväg ut till ingenstans. Kvällen anordnades av Medsex och temat var "Into the wild" där vi klädde ut oss och hade allmänt roligt. Efter att ha vandrat ut mitt ut i skogen började det vråla och skrika bortifrån skogskanten och 20 män, fullt utklädda i potatissäckar och barbenta, kom springandes mot oss (lite lagom skräckinjagande sådär) sjungandes på Ronja Rövardotters tema. Efter att ha sprungit iväg med en tjej från klassen (de bar helt enkelt upp henne och traskade iväg) begav vi oss vidare mott byggnaden Skytte-C. Där inleddes fulsittning och det sjöngs sånger, skålades och gycklades. 
 
Efter fem timmars sömn steg jag upp för att vara med om första basgruppstillfället. Det verkar vara en bra basgrupp och det var intressant att se hur vi gick från att läsa en artikel till att formulera vad vi skulle lära oss. 

Nu har jag tänkt vila upp mig några timmar inför stundande ÄoPoP ikväll (Ärtsoppe-, pannkaks- och punch sittning).

Lugna dagar.

Har de senaste dagarna varit relativt lugnt, men lagom mycket sömn. I lördagskväll var det barrunda med Medsex vilket var oerhört roligt. Vi inledde kvällen i Cellskapet med fulvin och fortsatte därefter in mot stan (med ett avbrott för besök av fadderiet) där vi besökte tre ställen. Om jag minns rätt hette det första Platos, det andra Platå och slutligen NH (Nationernas Hus). Vi blev även serverade mackor och blåbärssoppa av före detta Medsex vilket var jättegott sådär mellan andra och tredje stället.

Kvällen var som sagt jättebra men jag gav upp vid 02.15 och hämtade ut jackan och tog mig efter detta hemåt där jag äntligen fick sova utan att ställa klockan. Under söndagen tog jag det lugnt och lagade matlådor (kommer få äta korv stroganoff i flera dagar..). På kvällen var det fadderdag och då var det lugna aktiviteter med musikquiz och lite mariocart-spelande. 

Idag har jag haft två timmars introduktion till HEL-kursen och befinner mig just nu i lägenheten där jag har ätit lunch (korv stroganoff, surprise) och ska alldeles strax bege mig bort mot HU för att bli indelad i basgrupp. 

Trots ett par relativt lugna dagar med helt okej med sömn är jag trött. Men denna vecka är väldigt mycket luftigare än tidigare veckor med ungefär 1 föreläsning och 2 basgruppsträffar i veckan - däremot förväntas vi lägga ner resterande timmar av heltidsstudierna själva så jag tänkte påbörja mitt personliga brev innan jag beger mig iväg.

Puss och kram. 
Visa fler inlägg