Och så var veckan slut.

Jag vet att jag i början av veckan längtade till idag, så mycket som skulle göras på så lite tid att jag blev helt trött bara av att tänka på det. Jag åkte i torsdags mot Stockholm och därefter Estland och staden Tartu - för att sjunga med kören och därefter få ett snabbt besök på ett uteställe innan jag, efter två timmars sömn, gick upp för att åka hela vägen tillbaka igen. Fredagskvällen avslutades sedan (efter resa från Tartu till Linköping med ett stopp i Helsingfors på vägen) med Festivallen. Lika roligt som förväntat men det blev relativt tidig hemgång för mig då jag kände av antalet bristande sömntimmar. 

Idag väntas det basgruppsplugg - som vanligt. Och troligtvis storstädning av rummet (fördelen med att bo på 20 kvadrat är att det går fort). Ha nu en fin söndag!

Intensivt.

Har en oerhört intensiv vecka denna vecka. Kickstartade den med en 8-22 dag i skolan igår och har idag hunnit med både inövning av fyra låtar samt ihopknåpande av text till basgruppen imorgon. Jag ska nämligen inte medverka på basgruppen utan beger mig med tåg mot Stockholm vid 11 imorgon för att därefter flyga till Talinn. Ja, ni hörde helt rätt, jag åker spontant till Estland imorgon - och anländer i Linköping 12.55 på fredag.
 
Då kan man ju ställa sig frågan varför. Det svaret hittar man i själva övandet av låtar, jag ska nämligen medverka på en konsert med min kör på torsdagkvällen. Efter en massa problem flyttades nämligen Linneas konsert från lördag till torsdag (de åkte iväg till en körfestival idag) vilket innebar att det plötsligt bara fanns en andra alt - då får man helt enkelt lösa det på bästa möjliga sätt. Jag blir därmed flugen över dagen för att medverka vilket känns både jätteroligt och jättejobbigt. Om inte annat får jag se något annat än den vanliga sträckan mellan Ryd och HU. 
 
Det blir minst sagt märkligt och om jag känner mig själv rätt kommer jag efter Festivallen på fredag att befinna mig i ett tillstånd där jag inte riktigt är mänsklig. Men det är det värt - sova kan man alltid göra en annan gång.
 
Det kommer förhoppningsvis en eller annan bild, och gör det inte det så skriver jag en annan dag. Tills dess får ni ha det bra - var ni än befinner er runt om i världen. 

Påsk!

Så var det äntligen påsk och jag befinner mig återigen på sydligare breddgrader (åtminstone några få). Njuter av vårvärmen och att kunna koppla bort böcker för en stund. Satt och filosoferade på tåget när jag åkte hem i torsdags över vilken tur jag ändå har som befinner mig på den utbildning jag verkligen ville bli antagen på. Ibland, mitt uppe i allt det där som är stressigt och jobbigt, glömmer jag bort att jag faktiskt gör allting för att jag ska bli just läkare. Det är svårt att förstå alla gånger.
 
Ikväll väntas det grillat och sedan får jag återigen sjunga med min fina gamla kör Vox i domkyrkan. Jag älskar midnattsmässor - det är något väldigt speciellt med dessa.
 
Se nu till att njuta av påskledigt och den fantastiska vårvärme som anlänt, för det ska jag göra!
Visa fler inlägg