Att flytta 2.

Får lägga på en extra tvåa i rubriken då rubriken redan använts en gång. Kanske är det ganska passande med vad jag tänker just nu; nämligen att det här med att flytta, ja det kan man göra på fler än ett sätt. 
 
För nu har jag även på papperet flyttat ifrån mina föräldrar. Det kändes lite märkligt att enbart bocka i sitt eget namn vid adressändringen och låta mamma och pappa stå kvar. Nu är det officiellt, även hos myndigheterna. Nu står jag inte längre skriven i Kalmar utan i Linköping och kan väl därmed titulera mig Linköpingsbo, åtminstone i fem års tid till.
 
Snart ska jag iväg till HU för att ha dagens två basgrupper. Den ena kommer att avsluta basgruppsträffarna för Cellstrimman och den andra är en vanlig HEL-basgruppsträff även om den är extra trevlig idag då vissa ordnar fika. Annars är det full planering igång av tackfesten som vi ska anordna för alla de som arrangerade vår fantastiska nollning! Självklart befinner jag mig i både planeringsgrupp och gyckelgrupp, även om jag tycker det ska bli allra roligast med gycklet. 

Programspecifika dagar.

Efter en intensiv, och en lite mindre intensiv, dag landar jag nu i mitt korridorsrum i Ryd. Dagen har bjudit på både besök på Ekholmens Vårdcentral samt besök på akuten på Vrinnevisjukhuset i Norrköping på grund av diverse komplikationer.
 
Igår anlände jag (efter 40 minuters intensiv cykling och diverse ögonblick då jag insett att jag cyklat åt helt fel håll) till Ekholmens Vårdcentral vid 09.20 där vi dock, relativt snart, insåg att vi hade fått fel uppgifter av studieadministrationen. Detta innebar att vi, något förvånande och en gnutta irriterade, fick bege oss därifrån eftersom vår patient inte skulle dyka upp förrän den 26 (dvs idag). För att se det hela från den ljusa sidan: Jag fick en massa annat gjort igår. Bland annat inhandlades mat för veckan, en router (och nu har jag äntligen wifi!) samt en ugnsform (där jag även lyckades göra laxlasagne. Gott.).
 
Idag däremot var lite intensivare än gårdagen. Vi inledde med en dryg timma på Ekholmens Vårdcentral där vi fick träffa en patient 30 minuter innan dennes läkarbesök och samtala om saker såsom vad som definierar en bra läkare och om det fanns någonting som patienten ville att vi skulle ta med oss in i vår utbildning och tänka lite extra på. Efter detta medverkade vi även vid läkarbesöket och slutligen fick vi samtala lite med läkaren. 

Efter vårdcentralsbesöket kastade vi oss iväg med buss till pendeln som tog oss till Norrköping där vi snabbt fick varsin patient att följa med från dess att den anlände tills dess att den åkte hem. Själv spenderade jag fem timmar på akuten - och även om det var mycket väntan så var det också roligt att få prata och diskutera med patienten. Jag skulle så gärna vilja berätta mer detaljerat om vad som hände men pga tystnadsplikt har jag inte tillåtelse att göra detta!
 
Nu tänker jag dock ta det lugnt, äta lite chilinötter och dricka sodastreamat vatten (för jag fixade även flaska och patron igår, hurrah!) Vi hörs!

(Och just det ja, idag fick jag bära min lilla namnskylt. Det kändes stort.)


Många timmar.

Har idag infunnit mig på HU tidigare än jag någonsin gjort tidigare. 07.40 cyklade vi in framför ingången (kan nämna att jag pumpade mina däck tidigare i veckan på OKQ8, det bästa jag har gjort. Har helt plötsligt all kraft i världen att cykla uppför vad Victoria döpte till "Mount HU" (Backe precis innan HU, som egentligen inte är jättebrant men för någon som kommer från Kalmar där backar är närmast obefintliga är den enorm) idag!) för att få ihop vår basgrupp någorlunda inför dagens storgruppsseminarium som berörde lärande. Även om jag kände att det gick sisådär fick vi någorlunda bra kritik av övriga grupper samt handledare, så vi får nog vara nöjda med det. 
 
Annars hittade jag och Victoria idag världens mysigaste lilla fik inne i stan; The London Café. Där åt vi varsin scones med lemoncurd och smör tillsammans med en massa gott te - tanken var studier men istället blev det tal om både det ena och det andra innan klockan var alldeles för mycket och preparandkursens sista föreläsning hägrade vid 18.00.
 
Just nu är jag dock så trött att mina ögon går ihop men ser fram emot morgondagens programspecifika dagar! 09.30 ska jag samt en annan kursare vara på Ekholmens Vårdcentral för att samtala med patient och på onsdag väntas det besök på akuten i Norrköping. Trots att jag behöver ta mig hela vägen till Norrköping för besök på akuten är jag nöjd - vissa har nämligen akutbesök i Motala och vårdcentralsbesök på orter såsom Valdemarsvik och Kisa.
Visa fler inlägg