Tystnad.

Det är tyst här i bloggen men det beror på alla de tusen saker som händer utanför mina tjugo kvadrameter i Ryd. Senaste veckan har innehållet mycket arbete, få kvällar hemma och en hel del roligheter. Igår kom dock mödan för mycket av arbetet; vi sålde slut alla biljetter till Sjukhusfesten som vi anordnar på fredag (och som har tagit upp mycket tid med tanke på PR etc.). Jag är så oerhört laddad inför att se vad som kommer att hända och hur alla har tolkat temat! 
 
Förutom detta har det varit Draget i helgen, en lång fest- och tävlingshelg där lag från varje program står på varsin sida om Tinnerbäcken och med all kraft de har ska motverka att hamna i den. Jag kunde tyvärr inte vara med under själva tävlingen men senare på kvällen fick vi gyckla för en fullsatt matsal på Kårallen, och vilken känsla det var! Förutom detta försöker jag även hinna med lite arbete i skolan, cirkulation står fortfarande på schemat även om vi nu ändrat fokusering till tryck och volymer. Det är intressant, även om tiden är knapp. Nu ska jag dock hasta iväg till ännu en dag på vårdcentralen i Lambohov, idag kan jag dock ta det lugnt eftersom jag själv inte ska prata. På återseende! 

Klassittning och valvaka.

Igår, efter att jag äntligen hade lyckats trycka in ett par timmars studietid, begav jag mig efter mycket om och men mot Örat (Örat är vårt kårhus - här finns bästa fikat!) som ligger precis vid HU. Det vankades nämligen kräftskiva-klassittning-valvaka med bästa T2. Det var verkligen roligt att få umgås lite med enbart klassen och det var en bra kombination av aktiviteter, allt från sittningslåtar till galenpanna. Vad som var mindre roligt var givetvis de siffror som presenterades. Jag vill inte kommentera valet alltför mycket då detta inte är en politisk blogg men att jag är mörkrädd - och förvånad - över hur saker och ting förbises är ett faktum. 
 
Idag har jag däremot engagerat mig i diverse inom skolan och Medsex. Imorse stod vi på Campus Valla och delade ut flyers, om ni befinner er i Linköping den 26 september rekommenderar jag varmt att skaffa biljett till Sjukhusfesten! Det kommer att bli riktigt, riktigt roligt! Dessutom ser jag fram mot vad vi ska läsa om till nästa basgruppsfall; hjärtat! Dagens höjdpunkt bestod dock i att föräldrarna har gjort en snabbvisit över kvällen. På grund av andra saker som pågår så fick de möjlighet att svänga förbi mig ikväll och det var det bästa som jag hade kunnat önska.
 
Sist men inte minst bjuder jag dock på en bild från igårkväll, med fina vänner och ständiga aktiviteter är livet trots allt rätt bra!
 
 

Att nyttja vår demokratiska rättighet.

Jag hoppas innerligt att ni alla som har rösträtt har använt den idag. Jag är så tacksam över att jag för första gången i mitt liv har fått möjlighet att rösta och därmed vara med och påverka hur vårt land styrs. Jag är också tacksam över att jag lever i ett land där vi har den möjligheten, där jag inte blir diskriminerad för att jag är kvinna eller för att jag inte tillhör rätt grupp av människor. Det är en sådan fantastisk möjlighet. 
 
För tyvärr är det ju så, att alla i denna värld inte har den möjligheten. På grund av förtryck, korruption eller diktatur så har tyvärr inte alla en möjlighet att påverka hur landet ska styras och därför anser jag att det både är vår rättighet men även skyldighet att använda vårt röstkort idag. Så utnyttja er möjlighet att påverka!
 
Förutom att jag har röstat idag så har jag även försökt fokusera på studier. Det går inte alltid jättebra men med lite motivation i form av godis så har jag åtminstone kommit någonstans. Det är fortfarande lungor som står på schemat, men denna gång ligger själva gasutbytet i fokus. 
 
Imorgon får jag äntligen se mina fina föräldrar igen, det ska bli så skönt. Har av någon anledning haft lite hemhemlängtan senaste dagarna, kan nog bero på en förkylning som vägrar släppa och enbart bli värre med tiden. 
Visa fler inlägg