När våren närmar sig

Ännu en vecka är slut och halva terminen har gått. Ska återigen bege mig till Västervik ikväll men denna gången för att inleda två veckors placering på Ögonkliniken - har inte hört lika gott om denna som om ÖNH men det ska ändå bli roligt. Se lite annat och förhoppningsvis få lära mig något nytt. 

I helgen har min mamma varit här. Vi har gått långa promenader, ätit lite för mycket mat och njutit av solen som så småningom behagade dyka upp igår på dagen. Minst sagt en bra helg med andra ord. Har inte så himla mycket mer att komma med - dagarna springer på och jag njuter i fulla drag av att det blir varmare för varje timme som går. Det är nästan så att man kan ana sommaren någonstans långt där framme även om den än så länge nog väntar på sig ytterliggare något. 
 
Med det sagt får ni en bild från måndagens superväder med nästan 20 grader varmt från Unos Torn i Västervik - en av fördelarna med att veckopendla till nya orter är ju att man plötsligt får upptäcka helt nya favoritplatser.
 
 
#1 - - Anonym:

Hej, jag närmar mig T6 och vill verkligen göra mitt i USA. Har du tips på hur man kan hitta projekt i USA? Har väldigt svårt för att hitta rätt på de amerikanska universitetens hemsidor. :-(

Svar: Hej! För det första; förlåt för väldigt försenat svar. Det har varit mycket som hänt den senaste tiden!
Jag skulle råda dig till att välja ut ett område/stad du är intresserad av och sedan mejla forskargrupper där direkt - det är nästan lättare! Du kan i efterhand nästan alltid hitta en svensk handledare utan problem. Så leta upp ett bra sjukhus i den staden du är intresserad av och mejla på; vet många som fick projekt på det sättet! Vill du ha mer hjälp är det bara att skriva till mig på facebook eller mejla! :)
Amanda Swenninger