Med lite mer hopp

Det är tisdag idag. Tisdag innebär basgrupp och denna termins basgrupp fullständigt älskar jag. Den är fylld med några av mina närmaste vänner men också av människor som jag känner lyfter hela diskussionen och som gör att jag ser fram mot att komma dit och lära mig mer, diskutera mer, förstå mer. Känner dock att mitt eget fokus kunde vara bättre, just nu är tankarna utspridda överallt. Men det är ynka två dagar kvar till omtentan på T4 och det ska bli skönt. Skönt att oavsett resultat få fokusera hundraprocentigt på en sak; på något jag tycker är väldigt intressant för det mesta - neuro. 
 
Neuro. Vad gör vi egentligen? Vi lär oss en massa om ett (om inte det) av de roligaste områden som jag hittills har berört - hjärnan. Mer specifikt berör vi framförallt sinnesorganen just nu och dagens basgrupp fokuserade på hörsel medan förra veckan var tillägnad synen. Kul. Fascinerande. Lärorikt. Kan använda en massa superlativ, men oavsett så är det roligt (som allting annat här på läk, även om jag som sagt känner mig sliten och suktar efter annat så känns ändå utbildningen så rätt - så givande!) - det är det här jag ska göra!
 
Vi inledde dessutom dagen med information inför termin 6. Stundande termin 6 som innehåller forskningsprojekt/uppsats på 30 högskolepoäng. Det är betungande och nervöst - vi ska alla iväg och göra något helt annat för en termin (eller stanna kvar i Linköping) och trots enorm nervositet ska det bli skönt att få byta miljö. Göra något annat. Dessutom börjar våra projekt ta form och för egen del verkar det bli Harvard i Boston, Massachusetts, USA. Det känns så surrealistiskt - Harvard? Jag? Förhoppningsvis kommer det att gå vägen och om det gör detta kommer jag troligtvis att fokusera på thyroideacancer och processer i hjärnan. Minst sagt spännande. 
 
Med det sagt, ha en fortsatt härlig start på veckan - personligen ska jag läsa tentafrågor och hålla varenda tumme och tå jag har!
 
 
 
 
Visa fler inlägg