Termin 8

Hej termin 8. Är du här nu? Kul! Läskigt! 
 
Vi började i måndags, upprop 8.00 och när en av våra föreläsare står där framme och pratade och helt pltösligt säger "Tja, snart är vi ju kollegor på riktigt!" ville jag helst sjunka genom jorden. Så är det ju, men tack och lov har vi en massa praktik kvar. 

Terminen inleddes som sagt med upprop och därefter "Kirurgiska basaltekniker" (eller något, oklart vad det hade för namn) - fem stationer med PVK-sättning, Katetersättning, Bukstatus/Sondsättning, Bröstpalpation samt Suturering. Fem väldigt bra stationer även om 30 minuter var tajt med tid. Därefter hem, göra matlådor och förbereda inför tisdagens två föreläsningar innan jag igårkväll begav mig iväg med tåget till Västervik. För den här terminen börjar ju praktiken nästan direkt och jag ska ha fyra veckors medicinplacering här. 
 
Första dagen här är gjord - och vilken dag! Känns som att det var ett halvår sedan jag satt på uppropet i måndags morse. Idag har vi hunnit med en kort introduktion av alla avdelningar, kafferast (viktigt), röntgenrond, mer kafferast (ännu viktigare) och därefter har jag spenderat dagen på HIA (Hjärtintensiven). Jag har fått vara med på ronden, medverka på hjärtultraljud, diktera daganteckning och epikris och kanske framförallt; jag har fått elchocka! Ni vet, sådär som man inte tror att man någonsin ska få göra med paddlar och grejer direkt på en patient och jag kände mig som tagen ur Grey's Anatomy. Skämt åsido, adrenalinpåslaget var ett faktum och jag är tacksam över att ha fått en bra handledare som vågar låta en göra saker. Så, minst sagt en händelserik dag. 

Nu är jag, som vanligt, extremt trött. Kommer sannolikt att däcka i sängen så fort jag har ätit, pluggat lite och duschat - men jag gör det med gott samvete. Jag har haft en oerhört intensiv vecka bakom mig med kompisar, Linköping och utflykt till grannstaden Norrköping. En väldigt bra vecka, även om det var lite vila. Sommarjobbet avslutades med ett väldigt hektiskt pass men jag är så glad för hur fantastiskt det har varit att få jobba på en akutmottagning - jag har lärt mig så mycket!
 
Men kanske mer om det och praktiken och upplevelser och kompisar senare, för nu går ögonen i kors och jag vill helst lägga mig raklång. Det är ju en dag imorgon också. 

På tur i Norrköping förra veckan - energiåterhämtning kan ju faktiskt innebära en dag med en vän i en stad man inte kan så mycket om. 
Visa fler inlägg